ZAPADA DIN SUFLETELE NOASTRE

0
711

 

 A inceput sa ninga . Nu azi , nu ieri , ci cu mult timp inainte .Si s-a asezat , strat peste strat, zi dupa zi , formand un munte de zapada . La propriu si la figurat . S-a asternut zapada nepasarii in inimile noastre .Ne-au inghetat sentimentele pentru cei din jurul nostru . Am devenit fiinte cu nameti si gheata in inimi. Dintr-un egoism fatidic ne gandim doar la noi , la ce ar trebui sa facem sa ne simtim mai bine , mai fericiti , mai impliniti .

 De ce ne-am gandi la cei de langa noi , la cei ce au cu adevarat nevoie de noi ? Pentru ca egoismul nu doare. Indolenta nici atat. Nepasarea este un simbol al umanitatii , de ce sa ne facem noi probleme cand noi suntem singurii care contam pentru noi?

 

Umanitatea nu isi va gasi salvarea decat in unitate. Simtamantul acela profund, care te face sa iti dai sufletul pentru cel de langa tine, este ceea ce trebuie sa dainuie in constiinta noastra. Suntem prea rai, prea reci , prea singuri ,prea superficiali .Ceea ce trebuie sa intelegi este ca nu conteaza ceea ce spui despre tine, despre cum ai ajuns tu sa fii cel mai bun si despre cat de special esti tu ca om, asta nu ajuta pe nimeni. Conteaza ce faci pentru oamenii care au astazi nevoi speciale , pentru cei care au astazi nevoie de ajutorul si sprijinul tau ! Conteaza ce le spui oamenilor care te asculta si te asteapta .

Tot ceea ce conteaza este sentimentul de apartenenta la aceasta comunitate . Asta ar trebui sa fie constiinta sufletului nostru! Chiar daca de multe ori pare greu sa intanzi o mana celui care are nevoie, aceasta fapta va fi cea care iti va aduce valoarea si recunoastere ca fiinta sociala.

Topeste zapada ce-ti tine inghetat sufletul ! Invata modalitati de a o topi si alunga de langa tine . Fericirea este o stare a sufletului, dar si a mintii. Automotiveaza-te! Ignora greutatile vietii si infrunta-le cu o atitudine optimista . Intinde alaturi de noi o mana de ajutor celor aflati in mijlocul problemelor . Vei vedea ca multumirea de a fi facut acest lucru vatopi inghetul nepasarii si va alunga viscolul indolentei .

>>> Te invităm să evaluezi acest articol:

Deloc Nu prea Asa si asa Este ok Excelent

Deloc Nu prea Asa si asa Este ok Excelent

Deloc Nu prea Asa si asa Este ok Excelent