Mic tratat de iubire

0
726

c910db2cadeb7dd44121f01e6d7b155d_XL.jpg

Cred cu tarie ca nucleul il reprezinta Ea si El.

Apoi vin copii, mama, tata, fratii, prietenii. Si am, intotdeauna grija sa functioneze nucleul, restul… restul se supune legii atractiei universale.

Prima lectie a iubirii consta in a nu solicita iubire, deci a o darui. Oamenii fac exact invers, chiar si atunci cand o daruiesc, o fac cu speranta ca iubirea lor va fi returnata. Ei nu o fac de buna voie, ci doar conditionat. Ei daruiesc, dar privesc cu coada ochiului, daca primesc ceva inapoi. Ei nu cunosc legea de functionare a iubirii, o spun de parca eu am cunoscut-o, este adevarat nu am stiut nici macar de existenta ei, apoi cu timpul am cunoscut-o, am luat contact cu ea si apoi cu mine, ducand o lupta pe viata si pe moarte, pentru a dezactiva vechile patternuri, comportamente bine fixate in credinta mea, vechile mituri despre iubire.

Daca am reusit sau nu tot timpul o va dovedi. Dar pana una alta sa continuam. Si totusi am sa va spun ce am descoperit, ce lectie am invatat dupa aceasta lupta dusa cu mine, ca este suficient sa daruiesti, sa iubesti neconditionat, sa iubesti doar de dragul de a iubi sa nu tii cont de ura, de rautatea din jurul tau si… iubirea se va revarsa spre si catre tine. Iar daca nu vine, nu e nevoie sa te ingrijorezi, caci adevaratul indragostit, stie ca a iubi, inseamna a fi fericit. Si totusi, va intrebati din ce in ce mai uimiti, citind aceste randuri, care demitizeaza iubirea, actul iubirii sau mai degraba ceea ce stiam noi despre iubire: Ce este iubirea? Depinde. Exista tot atatea tipuri de iubiri, cati oameni sunt.

Iubirea inseamna iertare, daca mergi de la cel mai inferior nivel pana la cel mai inalta acceptiune de la sex la supraconstient, exista mai multe straturi si mai multe niveluri ale iubirii.

Cand nu am mai putut sa iubesc un barbat, am iubit un copil, cand nu am mai putut sa iubesc un copil, am iubit un animal, cand nu am mai putut iubi nici animalul, am iubit o floare, un colt de cer, un fir de iarba, am iubit o idee, un ideal, un gand, un vis, iar cand nu am mai putut iubi m-am indragostit. Acesta este un fragment desprins din propria-mi experienta.

Scriind aceste randuri, am descoperit urma unei invataturi, uitata intr-un colt de minte, invatatura lasata cu mai bine de 2000 de ani in urma.

“Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti!”

Ne-am intrebat oare ce a vrut sa se transmita prin aceasta invatatura? Ei daca nu stiti, am sa va spun tot eu, dar data viitoare, pana atunci nu uitati sa va iubiti, nu in tacere, ci declarati ca iubiti.

Iubirea nu este un concept, o propaganda, o vorba spusa in vant, iubirea este forta creatoare, este izvorul vietii.

 

Autor: Ilinca Ioana Rusu

>>> Te invităm să evaluezi acest articol:

Deloc Nu prea Asa si asa Este ok Excelent

Deloc Nu prea Asa si asa Este ok Excelent

Deloc Nu prea Asa si asa Este ok Excelent