Lacrimi de Inger

0
755

Pe toate site-urile se vorbeste despre afaceri, dragoste/deceptie in dragoste, despre cum sa ai silueta perfecta, despre oameni de succes sau femei care se autoproclama ” de 3X FEMEIE”…insa in jurul nostru se-ntampla lucruri grave, lucruri care ar trebui sa fie in permanenta in atentia noastra, mai ales a noastra, a femeilor!.. Se-ntampla langa noi, zilnic, dar nu avem timp nici sa vedem, nici sa auzim…Suntem prea preocupati de propria noastra imagine sau suntem intr-o permanenta goana dupa bani…

 

 

Sunt lacrimi pe care nu mai stim sa le vedem, plansete pe care nu mai stim sa le auzim… SUNT LACRIMI DE INGER!…

Copii batuti sau violati inca de la cele mai fragede varste, exploatati in vederea obtinerii unor beneficii financiare de multe ori tocmai de catre cei care ar fi trebuit sa-i ocroteasca si sa-i invaluie cu dragostea lor, cei in care si-ar fi dorit sa poata avea atata incredere!..

DE CE TREBUIE SA SE AJUNGA AICI???

Ori de cate ori apare cate un caz de genul acesta apar si marii specialisti in psihologie care vin sa-si exprime parerea in toate formele mass-mediei, sa analizeze si sa diagnosticheze diversele tulburari de personalitate care apar la un moment dat la diversi indivizi, din varii motive: stres, alcool, somaj/lipsa banilor. De ce acesti specialisti nu apar inainte sa se produca un eveniment atat de dramatic?! DE CE NU PREINTAMPINAM ACESTE TRAGEDII???? ..

E clar ca nu toti suntem pregatiti sa fim parinti. “M eseria de parinte este cea mai grea”, afirmatie pe care am auzit-o de atatea ori si careia nu i-am acordat atentia si importanta necesara. Poate ca e adevarat si daca stam sa ne gandim mai bine, aceasta este cu atat mai grea cu cat implica o uriasa responsabilitate- PASTRAREA INTEGRITATII FIZICE,MORALE SI MENTALE A COPILULUI. DE CE?!… PENTRU CA EL ESTE SANSA NOASTRA DE A APARTINE UNUI VIITOR IN CARE FIZIC NU VOM MAI FI, VOM APARTINE DIN CE IN CE MAI MULT PREZENTULUI…SI ATAT!

Avem pretentia ca traim intr-o societate civilizata si ca apartinem unei ere in care specia umana a atins limite inimaginabile, pe care tinde sa le depaseasca. Cu toate astea … unii prefera sa uite ca sunt oameni si tot ceea ce implica acest lucru vis-a-vis de copii, familie, semeni, Oameni.

Cum preintampinam efectele distructive ale acestei transformari?

S-a introdus consilierea psihologica atunci cand se impune o intrerupere de sarcina…. De ce nu s-ar face si o pretestare psihologica in cazul cuplurilor care se decid sa aiba copii?? Fragilitatea psihica isi va spune cuvantul si, in functie de rezultat, viitorii parinti vor beneficia de consiliere psihologica din momentul conceperii pruncului mult dorit pana cand acesta va implini 1 an. In cazul in care labilitatea psihica a acestora se dovedeste a fi mare ar trebui sa se asigure suport psihologic pana cand copilul va implini 12 ani. SI TOATE ASTEA AR TREBUI SUPORTATE DE STAT!!!…DAR ESTE O INVESTITIE CARE MERITA AVAND IN VEDERE CA ACESTI COPII VOR DEVENI ACEI TINERI MINUNATI, LIPSITI DE POVARA FRUSTRARILOR SI A COMPLEXELOR DE TOATE FELURILE, CA MAI TARZIU SA DEVINA SI EI PARINTI CU FRUNTI DESTINSE, CARE SA FIE RESPONSABILI IN CRESTEREA COPIILOR IN A CAROR LUME SA NU MAI EXISTE LACRIMI DE INGER.

>>> Te invităm să evaluezi acest articol:

Deloc Nu prea Asa si asa Este ok Excelent

Deloc Nu prea Asa si asa Este ok Excelent

Deloc Nu prea Asa si asa Este ok Excelent