Echilibrul minte-trup-suflet

0
1001

Un corp sanatos reflecta sanatatea si echilibrul emotional si spiritual. Un corp “pedepsit” cu suferinta, durere, inconfort este o reflectare a dezechilibrului emotional, a temerilor care au pus stapanire pe minte si suflet pentru ca mai apoi suferinta psihica si emotionala sa ajunga sa se exteriorizeze in si pe trup.

Astfel, o durere de cap persistenta poate refelcta conflictul intrapsihic, conflictul intre ceea ce ne dorim si ceea ce “trebuie”, dar poate fi si un mod in care incercam sa evitam o sarcina care ne este inconfortambila sau o reactie fata de persoana care “ne-a delegat” acea sarcina.

O boala de piele poate fi un strigat de ajutor al intregii fiinte prin care spune “uite, sunt bolnav, am nevoie de ajutor, de atentie, de protectie”.

Desi suntem tentati sa incepem ingrijirea din exterior, interiorul este cel care trimite semnale si strigate de ajutor, cel care ne ajuta sa “luminam” sau sa fim doar “o coaja” fara consistenta interioara.

As asemana fiinta umana cu o floare care daca nu are un pamant hranitor, apa, pentru a se hrani din interior, dar si soare si caldura pentru a-i mangaia frunzele, tulpina si petalele si pentru a incalzii pamantul in care se afla radacina, nu ar putea sa ne incante privirea cu frumusetea ei. Asa si fiinta umana. Daca are grija sa isi hraneasca trupul corespunzator cu alimente potrivite si care sa ii ofere echilibru si energie, daca isi asculta interiorul si afla care este sursa temerilor sale si printr-un demers de dezvoltare personala invata sa isi intoarca privirea spre interior, sa se inteleaga, sa isi descopere resurele, sa inteleaga si depasesca fricile, sa aiba incredere in resursele sale si in sine, daca se inconjoara de oameni care ii ofera dragoste, intelegere, suport, confort emotional, il apreciaza si il valorizeaza, daca fiinta umana cauta si gaseste sacrul, frumosul si echilibrul in sufletul sau, atunci aceasta fiinta va fi frumoasa la interior si exterior, va fi sanatoasa si va avea relatii cu oameni asemeni ei, va stii sa ajute, sa aprecieze, sa traiasca.

Ai grija de tine! Asculta ce iti spune corpul, asculta-ti simtirile, traririle, emotiile! Ai grija cu ce iti hranesti corpul, mintea si sufletul! Ai grija sa fii un INTREG frumos in care frumusetea interioara lumineaza exteriorul si drumul celor din jurul tau!

Cu drag,

Iulia Pasarin

http://psihologi.wordpress.com/2014/03/10/echilibrul-minte-trup-suflet/

 

>>> Te invităm să evaluezi acest articol:

Deloc Nu prea Asa si asa Este ok Excelent

Deloc Nu prea Asa si asa Este ok Excelent

Deloc Nu prea Asa si asa Este ok Excelent