De la visurile din trecut la realitatea prezenta

0
736

81d7959d6ac82061e9b059ba05e22fc8_XL.jpg

Fiecare dintre noi am plecat in viata cu cate o valiza plina de visuri. Pe unele le-am strans in copilarie, pe altele in adolescenta si tinerete si am mai adaugat uneori cate unul chiar la maturitate.

La inceputul adolescentei am pus in valiza visuri despre carierea pe care dorim sa o urmam, despre cum sa fie baiatul sau fata de care sa ne indragostim si care sa ne iubeasca. Mai tarziu, spre perioada de mijloc si sfarsit a adolescentei, am pus in valiza si visuri despre serviciul pe care dorim sa il avem sau despre afacerea pe care dorim sa o demaram.

Cu timpul, visurile din valiza s-au inmultit, adaugandu-li-se altele despre sufletul pereche pe ni-l dorim alaturi pentru toata viata, alaturi de care sa punem bazele unei familii frumoase, sanatoase si armonioase, poate chiar despre copiii pe care, cu ochii mintii, ii si vedem. Si uite asa usor, usor, in valiza s-au strans ceva aspiratii. Mai multe sau mai putine, nici nu conteaza numarul lor, atata timp cat unul singur ar putea umple intreaga valiza.

Cati dintre noi si le-au implinit… cati inca lucreaza la implinirea visului lor, clipa de clipa, fara sa vada sau fara sa vrea sa vada ca a trecut ceva timp de cand mestereste la implinirea acelui vis, dar… cati oare au renuntat sa-l traiasca si nu pentru ca visul era gresit, ci poate pentru ca viata ne-a purtat uneori in alt sens, ne-a abatut mai mult sau mai putin din calea realizarii lui ca sa ii ajutam, poate, pe altii sa isi implineasca visurile lor, poate unii dintre noi si-au pierdut speranta si poate chiar l-au uitat… Poate lupta de zi cu zi pentru supravietuire ne-a facut pe unii dintre noi, multi sau putini, sa asezam visul nostru la rand si a tot luat randul de la inceput de cel putin cateva ori in asteptarea momentului potrivit.

Momentul potrivit… oare exista asa ceva sau momentul potrivit il facem noi, unii mai usor, altii mai putin usor, unii beneficiind de un destin mai prietenos, altii trebuind sa lupte mai mult pentru crearea momentului potrivit? Oare ne spunem ca nu este momentul potrivit pentru implinirea unui tel pentru ca nu mai avem puterea sau curajul sa luptam pentru realizarea lui sau pentru ca ne simtim importanti pentru faptul ca i-am ajutat pe atatia altii sa isi realizeze visul lor? Asta nu ar fi neaparat rau daca ceilalti ar sti ca am renuntat la dorintele noastre pentru a-i ajuta pe ei sa isi traiasca visul, dar cati dintre ei stiu, si daca stiu, cati apreciaza acest… sacrificiu?

Cel mai important ar fi daca noi ne-am simti bine in aceasta postura de… mester in realizare de visuri… ale altora. Poate unora dintre noi le este de folos acest lucru, sa ii ajute pe ceilalti sa isi implineasca telurile in viata, nimic rau, atata timp cat iti place acest lucru.

Unii am ajuns sa traim visurile parintilor, lasand saculetul nostru cu teluri undeva, sub perna copilariei, altii ne-am lasat dusi de viata, facand lucruri practice si sperand ca intr-o zi vom avea resursele emotionale, biologice si financiare necesare realizarii acelui vis, pe care sa il scoatem din umbra, din inghesuiala amintirilor si sa lucram la implinirea lui.

Poate unii am avut visuri legate de cariera, ne-am dorit sa fim pictori, sculptori, poeti, am visat sa fim oameni de stiinta care sa revolutionam lumea cu ideile, originalitatea si inventiile noastre,. Poate ca, dincolo de ce facem in fiecare zi pentru a ne castiga existenta, chiar suntem. Cand inchidem ochii, pragmatismul realitatii este mai usor de suportat, poate fi chiar ignorat si suntem cei mai nonconformisti artisti si oameni de stiinta. Poate altii ne-am dorit un copil, dar am tot amanat si am privit la copii altor parinti gandindu-ne la ziua cand vom avea si noi, dupa ce ne vom fi realizat profesional, financiar, social, dar oare nu am asteptat prea mult, poate, uneori, mult prea mult?

Poti alege sa fii constructor de visuri pentru cei din jur sau poti alege sa iti urmezi propriul vis. Orice ai alege este bine, atata timp cat iei decizia pentru ca asa iti este tie bine.

 

Ai curaj, urmeaza-ti visul!

 

Autor: Iuliana Pasarin

>>> Te invităm să evaluezi acest articol:

Deloc Nu prea Asa si asa Este ok Excelent

Deloc Nu prea Asa si asa Este ok Excelent

Deloc Nu prea Asa si asa Este ok Excelent