Cand partenera/sotia s-a indragostit de un alt barbat 5/5 (3)
5/53

0
655

 

Ea s-a indragostit de un alt barbat

 

Relatia de cuplu de mult timp nu mai functioneaza pentru cei doi. S-au indepartat unul de celalalt. Insa ei continua sa fie impreuna simtindu-se frustrati. Sotul este distant, nu mai acorda atentie sotiei. Sotia ii tot reproseaza ca nu primeste atentie. Pana intr-o zi cand sotia satula sa tot ceara si sa nu primeasca, intalneste un alt barbat si se indragosteste de el. Si atunci apare lupta de putere.

Ea este indragostita si vrea sa divorteze. Insa se simte vinovata si furioasa pe sotul ei. Si asta o impiedica sa divorteze. Este prinsa intre doua relatii si nu poate sa decida cu cine sa ramana. Cand vrea sa divorteze, cand se resemneaza si se gandeste sa ramana in relatie cu sotul ei. Este intr-un un proces dificil si obositor.

Vrea sa devina “puternica” si sa poata sa ia o decizie cu cine sa ramana in relatie. Dar ce inseamna sa fie puternica? Deseori asta inseamna sa nu mai simta vinovatie si furie fata de sot ca sa se simta libera sa isi traiasca pasiunea. Isi doreste sa traiasca liber pasiunea, insa isi doresete de asmenea ca sotul sa fie de acord si in cazul in care relatia cu celalalt barbat esueaza, sotul sa ramana alaturi de ea. Ca un parinte bun fata de fiica sa. Isi doreste sa traiasca atat pasiunea, dar sa se si simta in siguranta. Ceea ce nu este posibil. Nu in acelasi timp. Cineva care are nevoie de multa siguranta nu v-a fi dispus sa o riste pentru pasiune. Pasinea si siguranta se afla la poluri opuse.

Sa traiasca pasiunea intensa inseamna sa tolereze insecuritatea cu care vine cu ea. Siguranta si pasiunea intense nu pot fi traite in acelasi timp.

Cineva care isi doreste multa pasiune are nevoie sa tolereze insecuritatea. Daca nevoia de siguranta este mare, atunci nu incape multa pasiune. Si asa apare un conflict de nevoi intre nevoia de siguranta si nevoia de stimulare.

 

Ce este de facut?

 

·       Persoana acea ajunge intr-un astfel de conflict are nevoie sa isi constientizeze nevoile

·       Sa isi asume nevoia de siguranta mare si sa caute suport pentru siguranta si in afara relatiei de cuplu, insa cel mai important este sa gaseasca siguranta in ea insasi.

·       Sa isi asume nevoia de stimulare

·       Sa isi asume responsabilitatea de 50 % pentru ce se intampla in relatia cu sotul

·       Sa apeleze la un psihoterapie individuala care sa o sustina in acest proces

·       Sa apeleze la o consiliere de cuplu impreuna cu sotul pentru a isi clarifica dificultatile. 

 

Sotia lui s-a indragostit de un alt barbat

 

Aparent totul mergea bine in relatie din punctul lui de vedere. Si, dintr-o data, sotia iti spune ca nu il mai iubeste. Ba mai mult, ca s-a indragostit de un alt barbat. Sau poate doar afla ca sotia converseaza pe ascuns pe facebook cu un alt barbat. Se simte socat. Nu ii vine sa creada. Simte ca ii fuge pamantul de sub picioare. Intensitatea emotionala il copleseste: frica, neputinta, gelozia, furia. Identitatea lui ca barbat este grav afectata. Isi poate pune intrebari de genul: Ce fel de barbat mai sunt eu acum? Cu ce am gresit? Ce are celalalt si eu nu am?

 

Ce este de facut?

 

·       Sa isi asume responsabilitatea de 50 % pentru ce se intampla in relatia cu sotia

·       Sa apeleze la o psihoterapie individuala care sa il sustina in acest proces

·       Sa apeleze la o consiliere de cuplu impreuna cu sotia pentru a isi clarifica dificultatile.

 

Multe cupluri trec printr-o astfel de situatie. Atunci cand partenerii s-au deconectat unul de la celalalt, cand exista o ruptura intre cei doi, la un moment dat unul dintre parteneri cauta conexiune in alta parte. In astfel de situatii este recomandat ca cei doi sa apeleze la o consiliere de cuplu pentru a gasi o cale sa se reconecteze. Scopul unei consilieri de cuplu nu este neaparat sa gaseasca o cale sa ramana impreuna, ci poate fi si sa gaseasca o cale sa comunice si sa isi rezolve dificultatile, sa gaseasca o cale sa iasa din lupta de putere. Lupta de putere care apare intre cei doi este obositoare si coplesitoare pentru amandoi.

 

Psiholog Psihoterapeut Gabriela Popescu

Gabriela Popescu este psiholog psihoterapeut si are practiva privata in Brasov. Poti gasi mai multe detalii despre ea dand click pe urmatorul link: Psiholog Brasov

>>> Te invităm să evaluezi acest articol:

Deloc Nu prea Asa si asa Este ok Excelent

Deloc Nu prea Asa si asa Este ok Excelent

Deloc Nu prea Asa si asa Este ok Excelent